Tacopaj á la Selma, Suzan och Levent
Nu jävlar förvandlas min blogg till en matblogg. Det började igår natt när jag inte kunde sova så hittade jag massa goda mat-bloggar och jag tänker faktiskt gå tillbaka någon gång och ta flera recept därifrån.
Men idag har jag, S och L gjort en kunglig tacopaj på eget recept och här nedan ska ni få det.
Syrran kom till mig imorse så käka vi frulle. Därefter diskade jag, hon dammsugade och skura golven och jag plockade undan. Vi tog också en sväng
till tvättstugan och slängde in två maskiner tvätt, skönt att det inte vart fler. Under tiden tog vi en tripp till hc, handlade lite nödvändigheter så som mjölk och bröd och sen gick vi in i den nya butiken som jag skrev om tidigare. Fick med mig fina "tavlor" med texter på som ska komma upp i vårat kommande hem :) köpte även med mig den där goda almondy mandel-tårta med daim som vi ska ha till efterrätt. Nu är vi hemma hos syrran igen och maten är precis klar så nu blir det käk!!!!
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1,5 dl mjölk
Grädda degen i ca 10 min på 225 grader
Hacka:
Fefferoni
Tomat
Gul lök
Purjolök
Gör en skål med 5 dl crèmefraiche och blanda i riven ost
1. Bryn köttfärs och häll i taco krydda (precis som när man gör vanlig tacos)
2. Häll i den hackade salladen och låt puttra ett tag.
3. Häll i lite tacosås och rör om (smakval)
Ta ut pajen, låt svalna ett tag.
Sänk ugnen till 200 grader.
1. häll i köttfärsröran på den gräddade pajdegen
2. Lägg crèmefraicheröran över köttfärsen.
3. Garnera med skivade tomater och fefferoni. Lägg lite av crémefraicheröran alternativ riven ost, över tomaterna och in i ugnen i ca 20 min. Strö över lite persilja och servera.
Gör en god sallad att ha på sidan.
Det här ska jag laga till middag ikväll, så tack för receptet! ;)